NL | FR | EN | ES
Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten

Onze (Ge)Rechten

Onze (Ge)rechten

Recepten uit de verborgen wereldkeuken

 

In dit kookboek vindt u 26 heerlijke en unieke recepten uit de wereldkeuken, allen even inspirerend als de verhalen van de vrouwen die ze geschreven hebben. Sterke en moedige vrouwen die beslisten om hun land te verlaten, op zoek naar een beter leven voor zichzelf en hun families.

Deze vrouwen behoren tot de honderden personen die leven en werken in Brussel als huishoud(st)er. Een ondergewaardeerd beroep, vaak uitgeoefend in slechte omstandigheden, in de verborgen wereld van een privé woning.

De huishoudsters die dit boek hebben samengesteld laten u daarom niet alleen kennismaken met gerechten die ze graag klaarmaken voor zichzelf of hun werkgevers, maar ook met hun rechten als volwaardige werknemers.

We nodigen u uit om de exotische mix van heerlijke (Ge)rechten en bijzondere levensverhalen te ontdekken die de auteurs u voorschotelen in dit boek. Echte parels van de verborgen wereldkeuken van België.

  

 In 2019 lanceren wij de tweede editie van Onze (Ge)Rechten naar aanleiding van de premiere van de theaterproductie IK GEEF NIET OP (met: Muriel Bats) die gebaseerd is op de waargebeurde verhalen van de vrouwen verteld in Onze (Ge)Rechten.

 

 

 

 

 

 

 

U bent geïnteresseerd in de tweede (verbeterde) editie van het kookboek “Onze (Ge)Rechten”, recepten uit de verborgen wereldkeuken

 

Gelieve onderstaand formulier in te vullen..