NL | FR | EN | ES
Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten

IK GEEF NIET OP

Vertolking: Muriel Bats
Regie: Rikkert Van Dijck
Auteur: Guy Bernaert
Taal: Nederlands met simultaantolken naar Engels en Spaans

Na de voorstelling, wordt u een receptie aangeboden

WANNEER: Zondag 13 oktober om 15u.
WAAR: Zaal Dom Helder Camara - Vakbond ACV, Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel


Op ZONDAG 13 OKTOBER 2019 organiseert FAIRWORK Belgium een bijzondere presentatie van het toneelstuk IK GEEF NIET OP, een monoloog gebaseerd op de acht waargebeurde verhalen van huishoudpersoneel die eerst verschenen in onze kookboek ONZE (GE)RECHTEN dat volledig geschreven werd door de dames die deelnemen aan ons empowermentsproject FAIRWORK Belgium for Domestic Workers. Onze (Ge)Rechten werd gepubliceerd in 2013 (met een tweede druk in 2019).

Het toneel vertelt het verhaal van Esmeralda die Ecuador verliet om hier een betere toekomst op te bouwen. Ze heeft een droom, maar de realiteit is anders. Ze stort zich op haar ‘integratie’ en leert de taal. Zo vindt ze na een tijd een job als huishoudster. Met haar magere inkomen als ‘domestica’ hoopt ze haar familie in Ecuador te kunnen ondersteunen. Ondertussen probeert ze alles in orde te brengen om wettig in het land te verblijven. Zal zij ooit volledig aanvaard worden ? Zal zij haar ambities kunnen waarmaken?

Een unieke inkijk in het leven van duizenden huisarbeidsters zonder papieren in België. Een kennismaking met de wereld van migratie. Een harde wereld. Een dagelijkse overlevingsstrijd.

Zin om de voorstelling bij te wonen? Gelieve onderstaand formulier in te vullen.